A költözés mindenki életében elég fajsúlyos esemény

A költözés mindenki életében elég fajsúlyos esemény.

Általában egy élet munkáját, hosszú-hosszú évtizedek alatt összegyűjtött holmijait, bútorait kell az egyik helyről a másikra átvinni. Ez sokak számára felettébb nagy logisztikai kihívás valamint komoly tervezést igénylő feladat.

Már régóta rendelkezésünkre állnak a különböző költöztető cégek nyújtotta lehetőségek. A költöztetés egy olyan iparág, amelyben mindig fontos az ügyfélközpontúság. Mindezek mellett pedig a precíz munkavégzés, a szállítás közbeni figyelem a rakományra és a sziklaszilárd kézierő, mivel a lakáson belül mégiscsak emberi erővel lesznek lerakodva a bútorok és használati tárgyak. Sok esetben nem is magánszemélyek otthoni dolgait kell költöztetni, hanem például irodaházak felszereléseit, vagy különböző munkahelyek tárgyait.

Ezekhez az anyagmozgatásokhoz, költöztetésekhez általában különleges – specializáltan ezzel foglalkozó – költözető cégekre van szükség.

Egy pl. nyomdai berendezés önmagában több száz kilót nyomhat, így egy hagyományos költöztetős kisteherautóba csak bajosan férhet be, így általában ide különleges járművek szükségeltetnek.

Ha személyi költöztetésről van szó, akkor pedig mindenképpen az ügyfélközpontú hozzáállást lehet az első helyen megemlíteni a fontossági sorrend listáján. Mivel mindenki szeretné, hogy a bútorai olyan állapotban érjenek oda a célállomásra, ahogyan azok szolgálták őt a jelenlegi otthonában, így muszáj maximálisan ezt a szempontot figyelem előtt tartani a cégeknek. Nem megengedhető például, hogy egy zongora, vagy egyéb értékes költöztetendő tárgy megsérüljön a szállítás alatt.

Sok cég foglalkozik kifejezetten kényes tárgyak költöztetésével, de a visszük.hu cég az egyik olyan a sok közül, akik kérésre készítenek egyfajta védő-dobozt is a szállítandó tárgyainkhoz. Mindazonáltal, érdemes a költöztetés előtt közvetlenül magunknak is becsomagolni a speciális figyelmet igénylő tárgyainkat. A legegyszerűbb módszer a jó öreg buborékfólia.

A költöztetés Budapesten nem különösebben ördöngős feladat, ám mégis lehetnek buktatók, melyekre oda kell figyelni, és meg kell tervezni alaposan mielőtt belevágunk a nagy projektbe. Ezek között például az útvonalat érdemes előre egyeztetni a költöztető céggel, hiszen sajnot Budapesten is számos szűk utca, vagy időszakosan behajtást tiltó rész létezik, s ezeket idejében meg kell tervezni, ha nem akarunk kellemetlen meglepetésben részesülni. Ugyan Budapesten belül általában nem számolnak fel kilométer díjat a cégek, ám előfordulhat, hogy valamennyi plusz költséggel itt is kell számolni, így mindig a költözés előtt érdeklődjünk ezen tételekről is.

Életünk egyik nagy kalandja lehet a költözés, és nagyon nem mindegy, hogy erre hosszú idő távlatából hogyan fogunk emlékezni majd.

A stresszt, idegeskedést elkerülve mindig igyekezzünk ismert és megbízható költöztető céget választani, aki alapos és felkészült, ami a munkáját illeti. Ezt megtehetjük előzetes felméréssel, a kiválasztandó cég járműflottájának szemrevételezésével, és egyéb módokon is.


Hasonló cikk: A költözés nem csak stresszes lehet


Comments are closed